El 17 d’octubre passat es va celebrar la III Mesa Intersectorial a nivell estatal de Renaturalització d’Espais i Entorns Educatius a Can Jaumandreu, Barcelona. La Mesa s’emmarca dins les VIII Jornades de Renaturalització d’Espais i Entorns Educatius.
El nombre d’exemples i administracions que entomen el repte de la Renaturalització de l’Escola a nivell estatal va en augment. La xarxa pretén ser un punt de trobada per a administracions, professionals, entitats i comunitats educatives. Donant visibilitat i dotant d’eines per a la revisió de polítiques públiques en la matèria
Es presenten els resultats de la II Taula Intersectorial Estatal celebrada a Madrid a la primavera del 2024. Una de les branques de treball de la xarxa és evidenciar els punts clau i elements imprescindibles dels projectes de Renaturalització de l’Escola. Es treballen els punts següents, responent segons els blocs a: Objectius > Agents > Dificultats > Oportunitats > Exemples.
- El pati de l’escola com a infraestructura verda de la ciutat
- Diagnòstic i anàlisi
- Formació i curricularització
- Participació i governança
- Projecte tècnic
- Execució material del projecte
- Manteniment i activació comunitària
Prenent com a punt de partida els 4 grups de treball iniciats a Madrid, es comença a treballar en la revisió dels grups i objectius assolibles a curt termini de la Xarxa. Els grups de treball inicials són Grup “Víncles”, “Visibilitat”, ” Infrastructura i Base de Recursos” i el quart grup “Marc competencial i legal”. Es consensuen primers objectius de la xarxa:
- Redacció missió i visió inicial de la xarxa, per estudiar en propera trobada online
- Definició de nom i imatge gràfica, valorar la possibilitat de seguir amb lactual o estudiar transició.
- Definir llistat interessats a participar a la xarxa, així com redacció de la carta d’adhesió.
- Celebració de trobades bimensuals en línia durant el curs 2024-25.