Lloc diversos emplaçaments arreu de la península
Data 2020-2021
Durada 1 sessió de 3h
Formadores Equip de El globus vermell / Patis x Clima
Destinataris Comunitats educatives i tècnics de l’administració
Patrocina i col·labora Fundació Biodiversitat del Ministeri per la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic
L’acostament de l’educació cap a la naturalesa és un procés lent però inexorable que les comunitats educatives que l’han iniciat coneixen bé i estan vivint. Cada petita acció, lectura de llibre, formació sobre aquest tema, reunions o berenars al voltant dels arbres plantats o per plantar són llavors en el camí que a poc a poc van germinant.
Ja siguis una comunitat educativa iniciant el camí, o uns passos més endavant, aquest taller pot aportar idees i inspiració per a seguir el procés.
Aquestes pildores formatives s’adrecen a comunitats educatives i a tècnics/tècniques de les administracions involucrades en processos o programes de renaturalització dels espais i entorns educatius.
Es van realitzar arreu de la península, als emplaçaments triats pel desenvolupament del programa Patis x clima en el curs 2020-2021.
Es tracta d’una formació introductòria sobre els processos de renaturalització dels patis, emmarcant la temàtica en el context de l’escalfament global per una banda i de la ciutat educadora per l’altra. Es mostren doncs exemples de paisatges escolars renaturalitzats perquè els participants puguin començar a tenir una visió futura sobre la transformació física dels espais exteriors dels seus centres educatius de pertinença i es fa una activitat dinamitzada que té com a objectiu que els participants es posin de forma vivencial en la situació de trobar-se, com comunitat, a dissenyar naturalitzar el pati.
Sevilla
Madrid
Utebo