Organització Instituto Ecohabitar + El globus vermell
Lloc BioCultura BCN
Dates 5 i 6 de maig del 2017
Patrocinadors Vida Sana, Cambium, Milanta
Les jornades neixen com a resposta a un fenomen en creixement en el nostre territori, el redisseny de patis i espais escolars per ser transformats en espais d’aprenentatge.
Aquells que ja estan treballant en el redisseny dels seus espais o s’ho estan plantejant es troben davant de processos complexos i moltes vegades sense guies clares de com fer-ho.
La transformació dels espais ve donada per un canvi profund en les metodologies i projectes educatius d’escoles que estan treballant nous reptes en pro d’una educació d’acord amb la societat actual i la realitat que ens envolta.
Les jornades es plantegen com a lloc de trobada per a professionals del món de l’educació, la permacultura i la bioconstrucció. Es realitzen taules de treball, per facilitar l’intercanvi d’experiències, a més de ponències, debats i taules rodones amb l’objectiu d’analitzar quina és la situació actual (permacultura- educació), quins podrien ser els escenaris futurs paradigmàtics i quines haurien de ser les accions a implementar per arribar-hi.
L’esdeveniment, coordinat i dinamitzat per El globus vermell, compta amb la presència d’Antonio Marín, de Ecohabitar; Julio I. Pérez, permacultor reconegut internacionalment vingut de Noruega per a l’ocasió; Antonio Scotti, de Cambium permacultura en formació; Inés i Richard, de Permacultura Montsant; Iñaki Urquia, amb les seves Escoles del Bosc a Navarra; Clara Pons i Marta Secall, del grup “Com està el pati” de l’Associació Rosa Maria Sensat; i Maite Mínguez, del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, entre molts altres que van mostrar i van compartir els projectes permaculturals o de bioconstrucció que estan duent a terme en l’àmbit educatiu.
El canvi és vast i toca a totes les persones de la comunitat educativa així com les estructures físiques i pedagògiques del sistema. La permacultura entesa com a eina que ens dóna les pautes per redissenyar un sistema en desequilibri, està sent en molts casos l’eix vertebrador dels processos de transformació dels ecosistemes escolars; jornades com aquestes són un pas més perquè el fenomen es vagi estenent i normalitzant.
+ pdf programa
+ pdf resum jornades